Detaljerna som gör det- Systemairs lagerhall

Viab_SysAir_JEP0809Rwr960

 

 

 

 

 

 

”Hallen är väldigt luftig och ljus, här har lagerarbetarna inte mycket att klaga på”, säger Svein Erik Johansen, logistik- och produktionschef vid Systemair i Dal, Norge
Ljuset från solen, som de senaste dagarna gett sommarvärme, nyttjas genom avlånga fönster längs lagerhallens sidor.
Den totala lagerytan är 5000 kvadratmeter och används väl utan att vara överfylld. Men så var det inte innan den nya lagerhallen monterades.

Läs mer »

Ikea hus byggda i förtroende

IKEA_Kalmar_6376RHwrR

Den 29 augusti 2005 togs det första spadtaget till Ikea i Haparanda, 14 månader senare  öppnades portarna för kunderna. Samma sak i Kalmar, kontraktet skrevs i juli 2005, med öppning 26 juni året efter. – Vi jobbade mycket i förtroende, fick göra tidiga upphandlingar och bland annat förtillverka stommen, säger Tommy Lundh på Peab, som hade hand om totalentrepenaden.

Läs mer »

”Ni behöver inte vara världsbäst för att träna här, men ni kanske blir”

VIAB_Boson_4085XRHwr

“Ni behöver inte vara världsbäst för att träna här, men ni kanske blir.” Lyder Vinnarhallens devis. Med konstant 16 grader innomhus nyttjas den 6800 kvadratmeter stora hallen av många landslag under vinterhalvåret.
– När jag såg hallen under invigningen 2006 tänkt jag direkt att här måste vi hålla läger för landslagsskyttarna, säger Cenneth Åhlund, generalsekreterare för Svenska Bågskytteförbundet.

Läs mer »

Foldypac

VIAB_Foldypac_4126XRHwr
Under våren och sommaren 2011 fanns Västanfors på plats i Skultuna för att montera stålstommen och skalet till Foldypacs emballagefabrik. Hallen byggdes på uppdrag av NCC. Vill du åka hit kör du längs med Svartån till Sågverksvägen 7 i Skultuna.