CE certifiering- för hållbara stålhallar

VIAB_Volvo_CEmark_6581Rwr

Vintern spås komma tillbaka till delar av Sverige under veckan. Tur att en stålhall från Västanfors inte är känslig för vinterväder, något som Boverket och Skanskas utredning från 2010 visar. Under de två snörika vintrarna 2009 och 2010  kollapsade många byggnader och tak under de stora snölasterna. Stålhallarna från Västanfors var i den undersökningen ensamma om att inte vara drabbade av takras.

Västanfors höga kvalité beror mycket på företagets och de anställdas erfarenhet och yrkesskicklighet. Att genom certifiering visa på att stålhallarna uppfyller byggproduktdirektiven är en naturlig del och något Västanfors var tidiga att göra.

EU:s byggproduktdirektiv ställer krav på CE-märkning för att få leverera bärande komponenter inom EU;

  • Västanfors är ISO 9001:2008 certifierad sedan 2001
  • 2011 var företaget en av de första stålbyggarna i Sverige att certifierades verksamheten enligt EN 1090–1:2009/AC:2010.
  • Beträffande dimensionering och tillverkning uppfyller Västanfors kraven på dokumentation, spårbarhet och kontroll för bärverksdelar och byggsatser av stål i utförandeklass EXC 1, EXC 2och EXC 3.

Det är alltså säkert att vistas i  Västanfors lager- kontor-verkstad- idrott- produktion- och affärslokaler. Oavsett väder.

 

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239

 

 

2017-02-16Bolandsgatan20LasseRunesson
CE certifierade pelare påväg till Bolandsgatan 20, Uppsala. Foto; Lasse Runesson, Västanfors Stålbyggnader.VIAB_KBC_9999RwrStålhallarna ska stå emot krafterna från både vädret och verksamheten. Foto; Västanfors Stålbyggnader. Viab_LaneRyr_0242RwrFoto; Västanfors Stålbyggnader.  VIAB_Team_Kimmo_8468RwrMontering i alla väder, lösningen på snö och kyla är rejäla kläder och en plog. Foto; Västanfors Stålbyggnader.Burger-KingBjörnboRw Foto; Freddy Björnbom, Västanfors Stålbyggnader.ÅsbroSkottatNCCRwFoto; NCC.

Västanfors stålhallar i media- så används byggnaderna

Vi på Västanfors är stolta och glada över att vara en del i företags, föreningars och kommuners expandering. Oavsett om det handlar om att få plats med nya maskiner, fler idrottande ungdomar eller öka lagerytan väljer många att bygga ut eller bygga nytt för att möta efterfrågan inom respektive bransch.
När stålstomme, bjälklag och skal är monterat lämnar vi byggarbetsplatsen. Projektets flik under ”pågående” på hemsidan byts ut mot nya projekt. Därför är det kul att se och läsa om vad som händer i stålhallarna när verksamheten dragit igång och hur de nya lokalerna tas emot.

Här kommer några exempel på stålhallar från Västanfors som figurerat i media genom åren;

Maskinhall åt Östbergs Group i Avesta, Dalademokraten 2015-06-25;

AB CA Östberg i Avesta har investerat över 20 miljoner kronor i en ny stans- och blockautomat och en ny maskinhall.
– Vi satsar för framtiden, säger vd Peter Krogell.
Klicka på texten för att läsa resten av artikeln och se bilderna.

VIAB_Ostbergs_8448-2Rwr
Utbyggnaden under monteringsfasen. Foto; Västanfors Stålbyggnader.

Utbyggnad av Ekerö Tennisklubbs lokaler, stockholmsidrotten.se 2016-10-17

KB Components tarvershall, Lokaltidningen Helsingborg 2015-03-11

– Det är skoj att vi kan bygga ut. Örkelljunga har blivit en hub för företaget där vi även stödjer våra kunde med produktutveckling, val av material och design för bästa produktion, säger vd Robert Ramnér.
Klicka på texten för att läsa resten av artikeln och se bilderna.

VIAB_KBC_0005Rwr
Skalet monterat till travershallen. Foto; Västanfors Stålbyggnader.

Gavlehovs friidrott och sportarena..

..är efterlängtad, speciellt av friidrottarna. Det rapporterade Gefle dagblad i en artikel från en regnig tävling i maj 2015 på Gunder Häggstadion, friidrottarnas utomhusarena.
Några veckor senare publicerar tidningen text, bild och video inifrån hallen, som då börjat likna en färdig arena.
Klicka på länken ovan för att läsa artikeln, se bilder och video.

VIAB_Gavle_0490Rwr
En del av stålet som monterats i arenan. Foto; Västanfors Stålbyggnader.

 

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239

Norrbyskolans stålstomme på gång

Bakom Norrbyskolans nya gymnastikhall har Västanfors startat med del två i projektet, skolhuset. En efterlängtad byggnad som kommer dubbla Norrbyskolans kapacitet, 300 elever beräknas få plats i de nya lokalerna. Förra veckan har delar av stålstommen monterats liksom betongen till trapphus ett av två.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239

 2017-02-02NorrbyskolanKalmbäck02Rw
Foto; Ulf Kalmbäck, Västanfors Stålbyggnader.
2017-02-02NorrbyskolanKalmbäck04Rw
Ett av två trapphus Västanfors ska monter. Foto; Ulf Kalmbäck, Västanfors Stålbyggnader.2017-02-02Kalmbäck03Rw
Foto; Ulf Kalmbäck, Västanfors Stålbyggnader.

Spännande läge för VIF Bandy

Idrott förenar och engagerar. Förgyller vardagen och bidrar med spänning. Vi på Västanfors Stålbyggnader är stolta att vara med och stötta ungdoms- och senioridrotten i Fagersta kommun, både i med och motgång. På lördag håller vi dock en extra tumme för att VIF Bandys herrlag tar en seger mot Nitro Nora. Laget ligger på en åttonde plats i Norra Allsvenskan efter tre raka segrar. En placering som ger slutspel där segraren stannar kvar i divisionen nästa säsong. Sex matcher återstår där Västanfors kan klättra en placering till en säker sjunde plats.
Följ dramatiken på VIFs bandys hemsida.

 

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239

Hjärpe VIFBandy
Foto; Jörgen Hjerpe. 

Stålhall för XL Bygg

XL Bygg ska öppna en ny butik i Lillån Center, Örebro. Det planeras för ett nytt affärsområde vid Coop Forums gamla lokaler, en del blir byggvaruhuset som Västanfors levererar och monterar stålstomme och väggar till. Montagestarten är vecka fyra och arbetet leds av Tommy Fernlund och Pontus Johansson. Jonas Wisell är projektledare och Emma Ziegenhagen konstruktör.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

 

2016-01-19XLByggZiegenhagenRw
Hallen monteras på uppdrag av Lillån Center AB. Konstruktion; Emma Ziegenhagen, Västanfors Stålbyggnader.

Ny verkstadshall

Efter semesterperioden börjar Västanfors att bygga ut Paby & sons verkstad/garage- hall. Ängelsbergsföretaget utför reparationer åt Banverket och ska använda utbyggnaden till verkstadsutrymme och allrum. På plats kommer Freddy Björnbom vara förstemontör och projektet leds av Mattias Svensson. Konstruktionen står Joakim Gustafsson för.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

20150710PabynSonGustafssonRw
Den ursprungliga hallen, som Västanfors också ska lägga om taket på, och den kommande utbyggnaden. Konstruktion; Joakim Gustafsson.

Ny lagerhall i Västerås

Förra veckan blev Ivica Miletic klar med konstruktionen till Lupus Foders nya lagerhall. Västanfors levererar och monterar stålstommen, tak och väggar med start vecka 34. Ulf Kalmbäck är förstemontör och projektet leds av Lars Löfgren.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

LupusFOder2015-06-11MileticRwLupus Foder i Västerås säljer djurfoder och den nya hallen ska fungera som lager. Konstruktion; Ivica Miletic, Västanfors Stålbyggnader.

Utbyggnad av produktionshall

Swedish Diamondtool Consulting AB i Nora bygger ut sina lokaler, med Västanfors hjälp. Nästa vecka startar monteringen av stålstommen. Västanfors levererar och monterar en komplett överbyggnad, konstruerad av Emma Ziegenhagen. Projektet leds av Mattias Svensson och förstemontör på plats är Martin Hedlund.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

 

 SDC2015-06-09ZiegenhagenRw
SDC i Nora bygger ut sin produktionshall. Konstruktion; Emma Ziegenhagen, Västanfors Stålbyggnader.

Industrihall med mycket ljus

Taket är tätt och Västanfors är inne i slutfasen av monteringen till kontor och industrihallen åt Egeryds i Örebro. Hallen byggs med över 100 fönster, vilka började monteras förra veckan.
”Tycker det märks att det generellt är en trend att bygga industrihallar med mycket fönster. Lokalerna blir luftigare och ljusare. Dessutom är det snyggt när hallarna har en takfot/gavelutsprång”, säger förstemontör Martin Hedlund.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

Viab_Abyverket_0343RRwr copy_1024
Många fönster som kan släppa in ljus i fastigheten. Foto; Västanfors Stålbyggnader.

”Rakt och snyggt”, takläggning i Örebro

”Rakt och snyggt, bättre byggt.” En hälsning från Västanfors montörer i Örebro där takläggningen pågår till kontor- och industrihallen, som monteras vid Åbyverket. 

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

TakÅbyVestinRw
Takläggning i ett soligt Örebro där Ulf Kalmbäck, Philip Vestin, Martin Hedlund och Joakim Ryyti monterar takplåt i veckan. Foto; Philip Vestin, Västanfors Stålbyggnader

Industrihall monteras

I veckan började Martin Hedlund med montörer att montera stålstommen till kontor och industrihallen, som ska tillhöra Egeryds. Den 2500 kvadratmeter stora hallen byggs i kvarteret Åbyverket i Örebro.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

StommontageÅbyHedlundRw
Stålstommen under montering, på uppdrag av Anderbert Bygg AB. Foto; Martin Hedlund, Västanfors Stålbyggnader.

Kontor och industrihall vid Åbyverket

Nästa år börjar Västanfors montera en kontor- och industrihall i kvarteret Åbyverket i Örebro, på uppdrag av Anderbert Bygg AB. Hallen blir 2500 kvadratmeter stor och kommer tillhöra fastighetsförvaltningsföretaget Egeryds. Jocke Gustafsson är projektets konstruktör, vilket leds av Janne Larsson.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

ÅbyverkenGustafssonRw
Stålstommen till fastigheten som Egeryds kommer hyra ut till företag. Konstruerad av Jocke Gustafsson, Västanfors Stålbyggnader.

” Jag har alltid trivts här”

Till midsommar går Bosse Eriksson i pension. I över 30 år har han jobbat för Västanfors och varit med om en hel del. Bland annat under hård bevakning renovert en spånplattefabrik i Östtyskland.

– Befolkningen var nog lite arga på oss, de blev utkastade ur sina lägenheter för att vi skulle kunna bo där medans vi byggde.
På -70 talet var Bosse Eriksson på plats i Östtyskland för att renovera en spånplattefabrik. Byggnadsarbetarna hade det bra, även om de var ständigt bevakade.
Tyskarna hade koll på vart man var, hade vi rört oss utanför de uppsatta linjerna visste de direkt.
I Tjeckien byggde Västanfors ett varuhus mitt i Prag under samma tidsperiod. Bosse Eriksson minns att hotellet dåvarande chefen Lars Heden bodde på fortfarande var märkt av kriget som varit. Kulhålen från invasionen fanns kvar i väggarna.

Alltid trivts
1967 började Bosse Eriksson på Västanfors. Det föll sig naturligt då systern jobbade på kontoret. Tidigare erfarenheter från jobbet vid en smedja utanför Fagersta kompletterades med dåvarande montörernas kunskap.
– Att vara med de “gamla gubbarna” och bygga lärde mig mycket, det var värdefullt. Egentligen är jag utbildad bilmekaniker.
Efter en period med stålbyggande tog han en paus och startade eget. Det var slitigt, och företaget såldes. Han hade alltid trivts hos Västafors och kom tillbaka. Till midsommar lämnar han företaget och rollen som förstemontör. Det är dags för fritidsintresset att ta större plats. Veteranbilsrally och crusing med Cadillacen.
– Jag håller på att bygga en veteranbil och en rallybil. Så det kommer nog vara fullt upp.Se en videointervju med Bosse Eriksson, inspelad av Jahn Ekman.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

VIAB_BoEriksson_6751R_Helbild_wr
Bosse Eriksson är uppvuxen i Fagersta, men bor nu mer i Avesta. De sista arbetsdagarna gästspelar han vid bygget av Dollarstore i Karlskoga. Foto: Västanfors Stålbyggnader.

Läs mer »

Magnetfabriken invigs i augusti

Under semestern kommer Magnetfabriken att flytta in i sina nya lokaler i Västerås. Verksamheten drar igång i augusti.
Västanfors har lämnat platsen och Mälarbygg i Västerås AB:s VD Jörgen Karlsson är nöjd med samarbetet.
– Det har varit bra flyt i arbetet och problemen som uppstått har Västanfors löst snabbt och enkelt.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

 

MagnetfabrikenFasadFreddy-Björnbom
Magnetfabriken flyttar från Hallstahammar till Västerås. Den nya fabriken har en fasad med stora glaspartier. Foto: Freddy Björnbom, Västanfors Stålbyggnader.
MagnetfabrikensidanFreddyBjörnbomRwMälarbygg AB kommer inreda lokalerna invändigt. Foto: Freddy Björnbom, Västanfors Stålbyggnader.

Tätt hus i Järna

– Snart är det tätt hus, säger Ulf Kalmbäck, förstemontör på Västanfors.
Sedan vecka nio har han och Västanfors montörer varit i Järna för att bygga en drive- in hall till Järna Trä. Denna vecka görs det sista jobbet med att täta taket och på torsdag lämnar Västanfors Järna.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

JärnatätthusKalmbäckRw
Såhär ser drive- in hallen ut i dagsläget. Foto: Ulf Kalmbäck, Västanfors Stålbyggnader.

  . .

Västanfors snart klara i Västerås

 Magnetfabrikens nya lokaler i Västerås börjar ta form. Stålstommen, väggarna och taket är klart och om två veckor, när alla kompletteringar är klara, lämnar Västanfors platsen.

– Just nu jobbar vi med kompletteringar, bland annat krönbeslag. Om ungefär två veckor är vi klara, säger förstemontören Freddy Björnbom.
Arbetet med den 1000 kvadratmeter stora hallen har pågått sedan vecka elva.

Kontakt: Angelica Edvardsson, Enmansföretaget Edvardsson. Tele: 070 3922239.

MagnetfabrikenFreddyRwMagnetfabrikenFreddy02Rw
Bilder på hallen utifrån. Foto: Freddy Björnbom, Västanfors Stålbyggnader.

. .