Kvalité

Kvalité betyder att Västanfors systematiskt arbetar med att minimera fel. Blir det fel tar Västanfors ansvar genom att rätta till och minimera skadan för kunden. Med 60 års erfarenhet vet vi vad som är viktigt. Varje del i kedjan, från idé till tätt hus, utförs av folk med erfarenhet, kunskap och yrkesstolthet.

– Försäljningsavdelningen har fötterna på jorden och lovar inte mer än de kan hålla. Säljaren blir fram till projektets slut en engagerad projektledare för enreprenaden.

– Västanfors egna konstruktionsavdelning borgar för att konstruktionslösningarna inte bara ser bra ut på papper, de går att omsätta i praktiken. Vår tekniska chef är certifierad stålbyggnadskonstruktör, CSK, hos Nordcert.

– Tillverkningen i egna verkstaden utförs av licenserade svetsare med rötterna i Bergslagen. Verkstaden är certifierad för att CE- märka våra byggsatser i utförandeklasserna EXC 1, 2, och 3.

– Montageavdelningen har totalt sex montagelag som på plats leds av arbetsledare och förstemontörer med yrkesstolthet. Montageledningen är certifierad som arbetsledare/inspektör och innehar  CA-Stål/N hos Nordcert samt TR-Stål/N.
Vi på Västanfors finner en personlig tillfredsställelse att lämna ett bygge avvinkandes av en nöjd kund.

Fem års garanti
Västanfors använder väl beprövade leverantörer och underentreprenörer som vi haft långvariga relationer med. Leverantörer som är seriösa och liksom Västanfors tar ansvar för sina produkter. Underentreprenörer som inte lämnar några lösa trådar efter sig. Västanfors lämnar fem års garanti.

Klarade sig utan takras
Ett konkret bevis för att Västanfors kvalitetssystem fungerar är den utredning som Boverket tillsammans med Skanska gjorde 2010 efter de två snörika vintrarna 2009 och 2010. Under de vintrarna kollapsade många byggnader och tak under de stora snölasterna. Stålhallarna från Västanfors var i den undersökningen ensam om att inte vara drabbad av takras.

CE- märkning
Kvalitén hos Västanfors vilar inte bara på erfarenhet och yrkesskicklighet. EU:s byggproduktdirektiv ställer krav på CE-märkning för att få leverera bärande komponenter inom EU. Västanfors är ISO 9001:2008 certifierad sedan 2001 och en av de första stålbyggarna i Sverige att redan 2011 certifiera verksamheten enligt EN 1090–1:2009/AC:2010. Beträffande dimensionering och tillverkning uppfyller Västanfors kraven på dokumentation, spårbarhet och kontroll för bärverksdelar och byggsatser av stål i utförandeklass EXC 1, EXC 2och EXC 3.

VIAB_Volvo_CEmark_6580Rwr CE märkta balkar från Västanfors. Foto: Västanfos Stålbyggnader.Certifikat-EN-1090-1_2009+AC_2010--2012-12-01Rw

 

Certifikat-ISO-9001_2008Rw